PETAK, 2024-11-15
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
KOLACI TORTE
slatko i dzemovi SPRAVLJANJE PICA
SPRAVLANJE ZIMNICE ZA VREME PRAZNIKA
Kulinarski saveti
Tag Board
200
Our poll
Da li slavite Vas rodjendan?
UKUPNO GLASALO: 33
Statistics

Ukupno online: 44
Gost: 44
Clanovi: 0
Home » Articles » MALI KUVAR » slatko i dzemovi [ Add new entry ]

SLATKO OD TRESANJA
SLATKO OD TREŠANJA

  • 1 kg trešanja
  • 1,25 kg šećera
  • šipka vanile
  • sok od dva limuna

  • Za slatko od trešanja najbolje je uzeti bele trešnje. Tresnje operite očistite od koštica a onda ih morate posumporiti. Ponovićemo uputstvo za sumporisanje voća. Obavezno to radite na otvorenom radi neprijatnog sumpornog isparenja. Uzmite limenu kofu i napunite je žarom. Trešnje stavite u sito od dlake ili neki zgodan rupičast sud. Na žar stavite sumpor a nad njega posudu sa trešnjama koju ćete prekriti krpom. Ostavite ih tako dok potpuno ne pobele. Tada ih operite dobro u nekoliko voda i ostavite na čistu krpu da se osuše.
    Šećer stavite u šerpu, prelite sa 2 čaše vode i kuvajte dok ne bude veoma gust. U kuvani šećer stavite trešnje, šipku vanile i sok od dva limuna. Slatko kuvajte na jakoj vatrim pazeći da ne zagori. Kuvano je kada po dve tri kapi soka teško padaju sa varjače. Gotovo slatko openite, prekrijte vlažnim salvetom i ostavite da prenoći, a sutradan ga sipajte u tegle.

    Category: slatko i dzemovi | Added by: vrelo (2009-08-24)
    Views: 2715 | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Sign Up | Log In ]
    Log In
    Search
    Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz