Our poll |
|
Statistics |
Ukupno online: 47 Gost: 47 Clanovi: 0 |
|
KRASTAVAC U SLANOJ VODI
KRASTAVCI U SLANOJ VODI
10 kg krastavaca
koren rena
nekoliko strukova MiROĐiJE
50 g belog bibera u zrnu
malo semena slacice
1/2 kg soli
voda prokuvana sa sodom bikarbonom
lišce hrasta, loze i višnje
|
|
Krastavce dobro operite i obrišite
platnenom krpom. Naslažite ih u tegle i posolite. Ostavite da stoje u
soli 24 časa, a za to vreme ih povremeno protresite da se dobro
izmešaju. Nakon što odstoje jedan dan krastavce izvadite i dobro
izbrišite. Tada na dno tegli naredajte lišće i začine, pa na to red
krastavaca. Sve posolite i ređajte dalje, red začina i red krastavaca
pa so. Kada krastavci ispune teglu pritisnite ih sa dve ukrštene
daščice da se ne bi pomerali po tegli. Vodu prokuvajte sa sodom
bikarbonom, ostavite da se ohladi i slegne pa procedite kroz gazu. Ovom
vodom prelijte krastavce. Tegle poklopite tanjirićima i ostavite ih na
osunčanom, toplom mestu desetak dana. Tek tada zatvorite tegle ili
heremetičkim poklopcima ili celofanom i gumicama. Stavite ih u ostavu
ili na neko promajno mesto. Dok se krastavci kisele povremeno
protresite tegle da bi krastavci ravnomerno upijali so.
|
|
Category: SPRAVLANJE ZIMNICE | Added by: vrelo (2009-08-24)
|
Views: 845
| Rating: 0.0/0 |
|
|
|