Our poll |
|
Statistics |
Ukupno online: 26 Gost: 26 Clanovi: 0 |
|
SPRAVLJANJE TURSIJE
TURŠIJA
zelena paprika (šilja)
babure
krastavčići
zeleni paradajz
šargarepa
karfiol
2-3 glavice crvenog kupusa (isečene na veće kriške)
1,5 kg soli na bure od 50 l
|
|
Povrće uzmite u onoj razmeri koja odgovara
potrebama i ukusu vaše porodice, dakle najviše onih sastojaka koje vaši
ukućani najviše vole da jedu.
Složite povrće tako da bude od svega u svakom redu. A svaki
red posolite. Dobro je da turšiju ostavite u buretu koje ima slavinu,
jer je turšija lepša ako se "pretače". Kada završite slaganje nalijte
bure "višnjevom čorbom". Naberite šaku višnjevog lišća i skuvajte u
vodi. Vodu procedite pa kad se ohladi u nju sipajte vinsko sirće (na
svaka tri litra vode 1,5 l sirćeta). Sve dobro promešajte pa nalijte u
bure sa složenom turšijom. Turšiju odozgo pritisnite sa dve ukrštene
čamove daščice, na koje ćete staviti kamen (nerastvoriv u vodi i čist).
Bure pretačite dva puta nedeljno. tečnost ispuštajte na slavinu pa
njome ponovo prelivajte turšiju.
|
|
Category: SPRAVLANJE ZIMNICE | Added by: vrelo (2009-08-24)
|
Views: 1454
| Rating: 0.0/0 |
|
|
|