"Ginis",
najprodavanije tamno pivo na svetu, organizovaće drugu po redu proslavu
"Dana Artura Ginisa" u četvrtak, 23. septembra 2010. godine. Proslave
će biti održane širom sveta i krigle će biti dignute u čast Artura
Ginisa na događajima i svečanostima širom Irske, Evrope, Azije, Afrike,
Severne Amerike i Kariba.
"Dan
Artura Ginisa" se organizuje u čast ovog pionira i filantropa koji je
1759. godine potpisao ugovor o zakupu pivare Sent Džejms Gejt na 9.000
godina i svetu predstavio marku "Ginis" ("Guinness").
Ova
godišnja proslava daje direktan doprinos „Fondu Artura Ginisa", koji
podržava društvene preduzetnike sa ciljem uvođenja transformacionih
promena u zajednicama širom sveta.
Najveća zdravica na svetu
počinje u 17:59 časova (GMT) u Irskoj 23. septembra, uz velike koncerte
koji se istovremeno organizuju u Ginisovoj pivnici na Sent Džejms Gejtu i
pabovima i drugim lokacijama širom Dablina, Korka i Galveja.
Među brojnim međunarodnim muzičkim zvezdama koje učestvuju u ovoj
proslavi su Snou Patrol, Džej Šin i Paolo Nutini, koji će označiti
početak slavlja širom sveta zdravicom sa "Ginisom" u ruci u 17:59
časova, a potom svirati uživo za svoje obožavaoce.
Nakon
početka proslave širom Irske, svetska proslava će se nastaviti u 17:59
časova, po lokalnom vemenu na Karibima, u Africi, Severnoj Americi,
Aziji i širom Evrope, kada će se ljubitelji "Ginisa" pridružiti proslavi
i dići krigle u čast Artura i izuzetnog nasleđa koje je ostavio.
"Dan Artura Ginisa" je proslava u čast Artura Ginisa i marke 'Ginis'
koju je predstavio svetu. Izuzetno nam je drago što ćemo ovaj dan ponovo
proslaviti sa velikim brojem ljubitelja 'Ginisa' širom sveta.”, izjavio
je Ronan Birn globalni marketing menadžer "Ginisa" ovim povodom.
Ovo popularno crno irsko pivo je prošle godine globalno proslavilo 250 godina svog postojanja.
Točenje savršene krigle
Uputstvo za savršeno točenje "Ginisa" u šest koraka:
1. Čista suva krigla - po mogućstvu sa logotipom na sebi
2. Čašu držati pod uglom od 45 stepeni i ne dozvoliti da slavina dodirne pivo ili čašu.
3. Točenje - Povući slavinu nadole i sipati pivo u kriglu - videćete kako mehurići počinju da se kreću.
4. Sleganje - Neka mehurići azota "odigraju svoj ples" kako bi se stvorila lepa kremasta pena.
5. Završetak - Pivo se sleglo (jasna razlika između tamne tečnosti i pene) i na vrhu se nalazi pena u obliku kupe.
6. Posluženje - Poslužiti savršenu kriglu konzumentu koji je željno iščekuje.