SREDA, 2024-04-24
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
horoskop za danasnji dan [72]
Dnevni horoskop. Vodič kroz zvezde. ... Vodič kroz zvezde. Dnevni horoskop | Nedeljni horoskop | Numerologija | Tumačenje snova
estrada, najnovije vesti sa estrade, dešavanja, zvezde, vip, show business, šoubiznis, muzika, film [142]
sport [44]
na danasnji dan [95]
Zanimljive vesti - Dnevne zanimljivosti iz sveta, smešna dešavanja, smešne, čudne, neobične, zanimlj [94]
vesti dana - posebno izdvajamo [64]
Najnovije vesti iz Srbije i sveta, zabava, zvezde, sport, ekonomija, automobili, zdravlje, poslovni adresar
politika [16]
Glas naroda opstina Babusnica [5]
Iskazite svoj stav
predizborni spotovi [8]
вреле секси ,провокативне, забавне, слике-hot sexy, provocative, fun, pictures [23]
VI PISETE, MI OBJAVLJUJEMO-Вы говорите, что мы заявляем,You say we declare [7]
Вы говорите, что мы заявляем,You say we declare
NAUCI ME - KAKOPEDIJA- URADI SAM [1]
SVI ODGOVORI NA LAKA I TESKA PITANJA
Tag Board
200
Our poll
koliko cesto posecujete vrelo.ucoz.com
UKUPNO GLASALO: 15
Statistics

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0
Home » 2010 » Jul » 12 » Inijesta stavio krunu Španiji!
6:31 AM
Inijesta stavio krunu Španiji!

Andres Inijesta pogodio na pas Fabregasa u 116. minutu i aktuelnim prvacima Evrope doneo prvu titulu šampiona sveta! Bez golova u regularnom toku.

Ova generacija španskih fudbalera može sve!

Prvo finale Mundijala i odmah titula za sjajni tim Visentea Del Boskea, dok je Holandija posle neuspeha 1974. i 1978. godine, po treći put ostala praznih šaka.


Do penal-serije ostalo je pet minuta, kada šestorica "lala" nisu uspela da se izbore sa dvojicom protivničkih igrača.

Loše izbijena lopta došla je na ivici šesnaesterca do Seska Fabregasa, on je uposlio Andresa Inijestu, a "poslovođa" Španije izbegao ofsajd zamku i sa desetak metara iskosa pogodio desni ugao - 1:0!


Protestovali su Holanđani, ali bez efekta. Dobili su svih osam utakmica u kvalifikacijama, svih šest u Južnoj Africi i nije im bilo dovoljno... U finalu su bili previše destruktivni i više su tukli, nego što su igrali fudbal.


Drugi put zaredom, posle finala Italija - Francuska 2006, šampion sveta nije odlučen za 90 minuta. Morali su da se igraju produžeci, mada je šansi bilo sasvim dovoljno, naročito u drugom poluvremenu.


Produžeci su u potpunosti pripali aktuelnim prvacima Evrope. Rastrčali su se i više puta stavili na muke protivničku odbranu, međutim, gola jednostavno nije bilo.


Fabregas je u 95. minutu izašao sam pred golmana i tukao mu u noge, kada je mogao da odloži loptu Davidu Vilji, pred kojim je bila prazna mreža. Inijesta se u sličnoj šansi dvoumio u 98. minutu i omogućio Đovaniju Van Bronhorstu da otkloni opasnost.


Zatim su Navas u 101. i Fabregas u 103. minutu bili neprecizni, pri čemu je Navasov preusmereni šut završio u spoljnom delu mreže.


Imala je "furija" deset minuta da pobedi sa igračem više, pošto je Džoni Hejtinga zasluženo dobio drugi žuti karton (povukao Inijestu sa leđa).
Mada su se Holanđani u početku dobro zatvorili, mali pad koncentracije i jedna greška skupo su ih koštali.

HOLANDIJA - ŠPANIJA 0:1 (0:0, 0:0)


JOHANESBURG.
STADION: Soker siti. GLEDALACA: 84.490.

SUDIJA:
Hauard Veb (Engleska).

STRELAC:
Inijesta (116').

ŽUTI KARTONI:
Van Persi (15'), Van Bomel (22'), De Jong (28'), Van Bronhorst (54'), Hejtinga (57'), Roben (84'), Van der Vil (111'), Matisen (117') - Pujol (17'), Ramos (23'), Kapdevila (67'), Ćavi (120'+1).

CRVENI KARTON:
Hejtinga (109').

HOLANDIJA:
Stekelenburg - Van Bronhorst (od 105' Brafhajd), Matisen, Hejtinga, Van der Vil - De Jong (od 99' Van der Vart), Van Bomel - Kajt (od 71' Elija), Snajder, Roben - Van Persi.

SELEKTOR:
Bert Van Marvijk.

ŠPANIJA:
Kasiljas - Kapdevila, Pujol, Pike, Ramos - Alonso (od 87' Fabregas), Buskets - Pedro (od 60' Navas), Ćavi, Inijesta - Vilja (od 106' Tores).

SELEKTOR:
Visente Del Boske.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu propustio je Serhio Ramos, već u četvrtom minutu. Dugokosi desni bek Španije sjajno je tukao glavom iz srca kaznenog prostora, ali je Martin Stekelenburg još bolje intervenisao i zaustavio udarac upućen posle Ćavijevog odlično izvedenog "slobodnjaka".

Ramos je u 11. minutu pokušao nogom, iskosa, ali je lopta pogodila Hejtingu u nogu i završila u korneru. Posle udarca iz ugla pokušao je i Vilja - pogodio je samo spoljni deo mreže.


Posle dinamičnog uvoda, koji su obeležili izabranici Visentea del Boskea, Holandija je uspostavila ravnotežu, a do poluvremena je bilo više žutih kartona, nego šuteva na gol.

Posebno grub je bio faul Najdžela De Jonga, koji je kopačkom pogodio Ćabija Alonsa pravo u grudi! I drugi zadnji vezni "lala", Mark Van Bomel, zaradio je javnu opomenu, a posle starta na Ćaviju u 39. minutu imao sreće da ne dobije i drugu, isključujuću.


Holanđani su dva puta zapretili iz daljine, preko Veslija Snajdera i Arjena Robena, dok je Španija imala samo još jedan opasan napad, kada je solo prodor Pedra kroz sredinu terena završen nepreciznim šutom.


Drugi deo meča nije doneo ništa novo u odnosu snaga, jer su Španci i dalje imali lavovsku prednost u posedu lopte, konstantno oko 62:38 u procentima. Imali su i prvu dobru priliku, kada je Pujol posle kornera spustio loptu do Kapdevile, a ovaj - iako neometan - nije uspeo da je zahvati i opasno zapreti Stekelenburgu.


Već u 57. minutu, ovo je postao najgrublji finalni meč u istoriji
, sa više od šest žutih kartona, koliko ih je bilo u Italiji 1990 (Nemačka - Argentina). Do kraja ih je Hauard Veb dodelio 13, uključujući drugi za Hejtingu.


Pet minuta kasnije, Roben je morao da kruniše opredeljenje Holandije za odbranu i kontranapade. Na velemajstorski pas Snajdera, prošao je između Pikea i Kapdevile, izašao sam pred istrčalog Kasiljasa i sa 15 metara ga pogodio u nogu, kada je mogao da uradi šta je hteo... Tako je propala šansa utakmice!

Roben je na gotovo isti način ušao u šansu u 83. minutu, kada ga je u prostor "izbacio" Robin Van Persi.

Ponovo je brzonogi napadač ostavio za sobom dvojicu čuvara, ali je propustio priliku da padne kada ga je Pujol uhvatio za šorc. Bilo bi to sigurno isključenje, ali Roben je ostao na nogama, izgubio korak i dozvolio Kasiljasu da mu skine loptu sa noge...

Imala je i "crvena furija" svoje šanse, posebno kada je slabog Pedra na desnom krilu odmenio Hezus Navas. On je u 69. minutu uputio oštar centaršut po zemlji, lopta je posle kiksa Hejtingi došla na nogu Vilji, ali iznenađeni strelac pet pogodaka na Mundijalu nije dobro šutirao i Hejtinga je uklizavanjem uspeo da ispravi grešku.

U 77. minutu je ponovo mogao da se proslavi Ramos. Po receptu sa utakmice sa Nemačkom, našao se sam na petercu posle ubacivanja iz ugla, međutim, nije reagovao ni izbliza onako dobro kao Pujol u sredu. Iz idealne pozicije, glavom je poslao loptu preko gola!

U startnim postavama dve selekcije nije bilo iznenađenja, tako da su se u tim Holandije vratili Van der Vil i De Jong posle izdržane suspenzije.

Kod Španije, tu su bila ista jedanaestorica koja su počela i polufinalni duel sa Nemačkom, pa je mladi Pedro još jednom dobio prednost u odnosu na Fernanda Toresa.

Španija je postala 12. zemlja koja se može pohvaliti nastupom u finalu Mundijala i tek osma koja je trijumfovala. Do sada su "sedam veličanstvenih" činili Brazil, Italija, Nemačka, Urugvaj, Argentina, Engleska i Francuska.
Category: sport | Views: 738 | Added by: admin | Tags: spanija, svetsko prvenstvo, zabavni portal, vesti dana, vrelo zabava, sp 2010, da li ste culi, inijesta, da li znate, zanimljive vesti | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
E-mail:
Password:
Search
Calendar
Entries archive
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz