CETVRTAK, 2024-04-18
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
horoskop za danasnji dan [72]
Dnevni horoskop. Vodič kroz zvezde. ... Vodič kroz zvezde. Dnevni horoskop | Nedeljni horoskop | Numerologija | Tumačenje snova
estrada, najnovije vesti sa estrade, dešavanja, zvezde, vip, show business, šoubiznis, muzika, film [142]
sport [44]
na danasnji dan [95]
Zanimljive vesti - Dnevne zanimljivosti iz sveta, smešna dešavanja, smešne, čudne, neobične, zanimlj [94]
vesti dana - posebno izdvajamo [64]
Najnovije vesti iz Srbije i sveta, zabava, zvezde, sport, ekonomija, automobili, zdravlje, poslovni adresar
politika [16]
Glas naroda opstina Babusnica [5]
Iskazite svoj stav
predizborni spotovi [8]
вреле секси ,провокативне, забавне, слике-hot sexy, provocative, fun, pictures [23]
VI PISETE, MI OBJAVLJUJEMO-Вы говорите, что мы заявляем,You say we declare [7]
Вы говорите, что мы заявляем,You say we declare
NAUCI ME - KAKOPEDIJA- URADI SAM [1]
SVI ODGOVORI NA LAKA I TESKA PITANJA
Tag Board
200
Our poll
koliko cesto posecujete vrelo.ucoz.com
UKUPNO GLASALO: 15
Statistics

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0
Home » 2012 » Maj » 9 » Оснивачи СПС-а: Николић је једина шанса за Србију!
7:20 PM
Оснивачи СПС-а: Николић је једина шанса за Србију!
09.05.2012.
Томиславу Николићу, кандидату Српске напредне странке за председника Србије, подршку су данас дали угледни стручњаци, некадашњи високи функционери и оснивачи Социјалистичке партије Србије - Зоран Бингулац, Рајко Лучанин, Алекса Јокић, Милоје Михајловић, Зоран Вујовић, Томислав Миленковић и Горан Радосављевић.   
Николић је на конферецији за новинаре рекао да ће му, као председнику Републике, приоритет бити брига о грађанима, пољопривредницима, радницима, као што му је била током целе досадашње каријере, а не само 30 дана пре избора.
„Бићу председник свих грађана, а не само једне политичке странке. Никада им нећу окренути леђа, као Борис Тадић и Демократска странка са прекршеним обећањима, попут оног о акцијама од 1000 евра. Поносан сам на подршку људи који су раније били кључни чланови других странака, Социјалистичке партије например, и добро су познати као стручњаци. Придружили су нам се јер су увидели да делимо исте вредности и да су Борис Тадић и коалиција око ДС водили катастрофалну политику. Као држава и народ, немамо луксуз да поново начинимо исту грешку. Потребан нам је председник који ће ујединити земљу, који ће се борити за све грађане, а не само за интересе своје странке", поручио је Николић.

Зоран Бингулац је рекао да је био један од оснивача СПС-а, али да је разочаран због коалиције са ДС и лоших резултата у последње четири године.
„Томислав Николић је једина нада за Србију! Само са њим Србија ће добити владу која ће служити свим грађанима. У супротном, имаћемо исте грешке као у протекле четири године", поручио је Бингулац.

И Рајко Лучанин је позвао гласаче СПС-а да гласају за Николића, иако их њихово руководство позива да учине другачије, и истакао да ће једини он бити председник свих грађана.

Транскрипт конференцијеа за новинаре, 09.05.2012.
Томислав Николић: Даме и господо новинари, ми настављамо оно што је почело у недељу са пуно воље и оптимизма, имамо испред себе супарника који не преза ни од кога и о томе ћемо говорити ових дана, супарника који се спреман све да уради да би остао на власти, уплашен за то колико ће његових најближих  пријатеља остати не само у политичком животу него на слободи. Србија је земља у којој је криминал преузео политичаре у своје руке. Политичари на власти су огрезли у криминалу, не презају ни од чега, рачунају победиће 20.маја. У Србији не сме да победи криминал, Србија мора да победи криминал! Окупљају се, једни другима дају подршку, а и шта би друго радили! Видећете, ова кампања ће добити за дан или два потпуно другачији тон.

Ми смо одлучни да позовемо све грађане Србије,  без обзира на политичку припадност, да се определе између два кандидата. Прошао је први круг, многи грађани немају свог кандидата, члана своје политичке странке, али имају да бирају између двојице, два начина, два стила, између садашњости у којој је Србија позната као најгора земља и будућности која може бити много боља него што јесте. Видим окупљају се они који су и до сада гњавили, давили, мучили  и малтретирали Србију, мисле да ће моћи, али ја вам сада кажем да после изборних резултата двадесетог ништа више неће моћи да ураде за Србију. Желим да победим, да будем председник свих грађана Србије, да сваког, без обзира којој странци припада, уверим да председник и о њему мора да брине. Не желим да раздвајам грађане Србије, хоћу да их спојим и зато позивам све оне који су гласали за друге кандидате, данас специјално оне који су гласали за СПС да не слушају онога који је одмах у  изборној ноћи поставио своје услове, не услове српске, не услове у име грађана Србије, него у своје лично име за стварање коалиције са онима који су се сурово и жестоко обрачунали са том истом странком  и њеним најбољим кадровима када су долазили на власт.
Са мном су данас неки од оснивача СПС, у Србији веома угледни људи и у професијама којима се баве, а и у политици док су се бавили. Ја бих желео да вам се сами представе и да ако желе сами пошаљу поруке грађанима.

Проф. др Зоран Бингулац: Ја сам професор доктор Зоран Бингулац, данас вам се обраћам као члан председништва странке, најјаче и најуспешније странке у Србији СНС. Желим само да позовем студенте, пензионере, раднике, службенике, све људе који су увек млади да гласају за поштенеу и успешну Србију,  да гласају за правог породичног човека, да гласају за нашег човека Томислава Николића. Ми имамо шансе да се тај оптимизам прошири који смо имали када смо победили као најјача странка у Србији, да Томислав Николић победи 20. маја и то ће значити нову етапу у остварењу свих националних интереса нашег народа.
Др Рајко Лучанин: Добар дан, ја сам доктор економских наука, дипломирани инжењер, професор универзитеа, ја сам у СНС ушао зато што сам видео  једину странку где се могу урадити промене да не заостајемо него да идемо напред. Био сам у привреди и у науци, али бих истакао само једну ствар, јер је кичма државе привреда и она је у хаосу. Индустрија практично је уништена, пољопривреда је угушена, имамо неке елементе чак на нивоу из 1910. године, затим мали сектор, мала привреда је угушена са разним порезима и доприносима и уместо да развијамо то гушимо и кад немамо материјалну базу тога онда немате ни услова за друштвену надградњу. Зато сматрам да треба зауставити ово пропадање државе, треба зауставити пропадање па онда да се крене напред а то по мом дубоком убеђењу, као директора, као оца, као комшије и грађанина ове земље може у овом моменту само да уради СНС. Зато морамо ове промене подржати сада под број један у овом моменту, да председник државе постане човек који ће да мења ствари набоље, а не да се стално иде уназад. Хвала вам на пажњи.

Алекса Јокић: Добар дан, ја сам Алекса Јокић диполомирани инжењер, оснивач СПС и члан председништва СНС. Позивам све људе који су гласали за СПС да овога пута гласају за Томислава Николића, позивам и све остале грађане који су гласали за мање странке да добро размисле, да уважавајући традицију и остало гласају за Томислава Николића,  да дају глас Шумадинцу Томиславу Николићу. Хвала.

Милоје  Михајловић:Добар дан, ја сам Миле Меда из Крушевца, један сам од оснивача СПС и био осам година председник у Крушевцу, био сам народни посланик и градоначелник Крушевца. Све идеје о развоју, о очувању предузећа, радника, социјалне правде, очувања и јединства земље сада су у СНС. Ја сам убеђен да ће грађани изаћи на изборе,  уверени да је ово што сам рекао и њихово мишљење и да ће гласати за председника Србије, Томислава Николића.

Зоран Вујовић: Добар дан, ја сам Зоран Вујовић доктор техничких наука, три пута градоначелник Ужица, народни посланик у пуном мандату, два пута  савезни министар, професор универзитета  и обичан члан СНС, наравно био и оснивач СПС. Желим овом приликом да кажем да они који су земљу увели у проблеме, а то је коалиција која је досад била на власти, не могу у наредном периоду да решавају проблеме за добробит државе и грађана. Човек који то може, у кога верујем  и због кога сам ушао у ову странку је Томислав Николић који својим поштењем, енергијом  и способношћу може те проблеме да решава ма колико да су тешки  и да посрнулу државу која је на коленима и овај народ који је у безнађу изађу на прави пут. Због тога сам се определио да позовем не само чланове СПС, ма колико их руководство наговара за друго, да гласају за Томислава Николића и за промене.

Томислав Миленковић: Добар дан, ја сам Томислав Миленковић, магистар економских наука, један од оснивача СПС. Обављао сам директорске и државне дужности, тренутно у пензији. Истовремено сам у СНС значајно учествовао у изради њеног економског програма, па и политичког, а нарочито економског  прогрма који је садржан у Белој књизи и са правом могу да кажем да је СНС са тог аспекта стрнка која у срж свог програмског деловања, наравно нова, млада први пут се појављује, нису млади људи, али је млада њихова идеја, идеологија и нов програм и да су основе тог програма садржане у две кључне тачке, два кључна циља - једна је човек, а друга је јака држава и то су два кључна стуба на којима се заснива програм СНС и са тим циљем су разрађене све активности  које треба да реше стање у које је држава у задњих 10 година упала, водивши једну либералну политику економског развоја  која је упала у један вид партијског капитализма  у коме партије управљају највећим делом државног и приватног капитала. Наравно да је из тога проистекла актуелна прича  везана за деполитизацију политичког система. Ова странка има за циљ да реформише и политички и економски систем, дубоке радикалне реформе су неопходне,  без њих се не могу решити центри моћи који су своју моћ градили на капиталу из прошлости и на задуживању генерација које долазе. Овакав концепт је Томислав Николић прихватио као лидер СНС  и спреман је самим тим да тај програмски концепт и спроводи. Он није идеолошки оптерећен политичким формама и вредностима, он жели да своју политику конципира на председниковању државом, ослобођен свих политичких притисака и утицаја, наравно  уважавајући сва демократска права. И на крају, своју партију гради на високим и јасним демократским принципима  развијајући високи степен демократије, на шта сам се и лично уверио и на крају позивам све грађане, а нарочито оне што су гласали за СПС, да 20. маја гласају за Тому Николића који ће бити гарант једне потпуне нове реформске и успешне економске  политичке стабилности у Србији.

Горан Радосављевић: Добар дан, ја сам Горан Радосављевић, члан сам ГО СНС, до сада нисам био члан ниједне странке. Желим да позовем све грађане да изађу, да гласају, да определе своју будућност, нарочито своје бивше  колеге полицајце и војнике.
Томислав Николић: Изволите?
Новинар: Господине Николићу, рекли сте да су сви политичари огрезли у криминалу, на кога сте мислили - Тадића, Дачића?
Томислав Николић: Рекао сам ови на власти. Ја нисам на власти. Пустите ме да вам то објасним детаљније  сутра или прекосутра, кад овако излазим отворено у јавност значи да нешто имам у рукама, а и време је да знате са ким имате посла и да знате шта се десило у недељу на изборима, да не тугује цела Србија. Поштени људи набили главе у земљу, а криминалци се хвале како су победили. Да видите како ће то да изгледа.

Новинар: Да ли је стигло писмо од Коштунице?
Томислав Николић: Стигло писмо.
Новинар: Шта каже?
Томислав Николић: Да се сретнемо.
Новинар: Јел у мају?
Томислав Николић: У мају. Разговараћемо колико сутра, можда и данас, да видимо како обојица замишљамо будућност у Србији. Знате, нема много тога што нас раздваја. Знате, у кампањи се сви труде да имају неку особину која их издваја, а после кад се брине о држави треба свако нешто део свог идентитета да уступи у заједничку идеју. Тако да видећемо, не прејудицирам, волео бих да се договоримо, али не прејудицирам.

Новинар: Да ли је могуће да  ће Коштуница да одустане  од својих идеја?
Томислав Николић: Ја вам кажем да је то скоро немогуће, али неће имати разлога да инсистира на томе. Ја вам кажем да је Косово саставни део Србије и то пише у Уставу.

Новинар: Драган Марковић Палма је пре сат времена потврдио да су се социјалисти са ДС договорили.
Томислав Николић: Занимљиво, мени се Драган Марковић Палма заклео у крсну славу да ће да ме подржи и да ће гласати за мене. Можда је променио славу. У ову у коју се заклео не би требало више да слави. Све је могуће у овој земљи Србији пуној криминала. Данас се окупљају као да је засвирала труба.

Новинар: Да ли ћете разговарати са Динкићем или Јовановићем?
Томислав Николић: Рекао сам вам да само разговарам о подршци за други круг, зато разговараћу са Коштуницом, разговараћемо и са Дверима, а ови који су се изјаснили да су за Тадића зашто бих разговарао са њима до 20.маја, то је као да разговарам са Тадићем, а са њим ћу у тв дуелу. Нека се спреми добро. Лако му је да вас користи да ме блатите и нападате, па и ваше новине. Нека се спреми добро кад будемо у дуелу. Нека се спреми кад будемо „тет а тет",  нека то преведе на језике које говори.

Новинар: Рекао је на сваком језику да може да говори?
Томислав Николић: Само што би требало да зна да  председник Србије треба да говори на српском, али он није поносан што зна српски. Хвала вам!
Category: vesti dana - posebno izdvajamo | Views: 557 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
E-mail:
Password:
Search
Calendar
«  Maj 2012  »
NEPOUTSRCEPESU
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Entries archive
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz