PETAK, 2024-04-19
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
horoskop za danasnji dan [72]
Dnevni horoskop. Vodič kroz zvezde. ... Vodič kroz zvezde. Dnevni horoskop | Nedeljni horoskop | Numerologija | Tumačenje snova
estrada, najnovije vesti sa estrade, dešavanja, zvezde, vip, show business, šoubiznis, muzika, film [142]
sport [44]
na danasnji dan [95]
Zanimljive vesti - Dnevne zanimljivosti iz sveta, smešna dešavanja, smešne, čudne, neobične, zanimlj [94]
vesti dana - posebno izdvajamo [64]
Najnovije vesti iz Srbije i sveta, zabava, zvezde, sport, ekonomija, automobili, zdravlje, poslovni adresar
politika [16]
Glas naroda opstina Babusnica [5]
Iskazite svoj stav
predizborni spotovi [8]
вреле секси ,провокативне, забавне, слике-hot sexy, provocative, fun, pictures [23]
VI PISETE, MI OBJAVLJUJEMO-Вы говорите, что мы заявляем,You say we declare [7]
Вы говорите, что мы заявляем,You say we declare
NAUCI ME - KAKOPEDIJA- URADI SAM [1]
SVI ODGOVORI NA LAKA I TESKA PITANJA
Tag Board
200
Our poll
koliko cesto posecujete vrelo.ucoz.com
UKUPNO GLASALO: 15
Statistics

Ukupno online: 3
Gost: 3
Clanovi: 0
Home » 2010 » Avgust » 12 » Srbija poražena od Grčke
1:10 AM
Srbija poražena od Grčke

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je u Beogradu od selekcije Grčke sa 1:0 u prijateljskoj utakmici, na prvom meču posle Mundijla.


TAMO gde su stali u Južnoj Africi, „orlovi" su nastavili na domaćem tlu. Igrom od očaja do sjaja i nazad, uz nekoliko promašenih „zicera", reprezentativci Srbije doživeli su novi poraz, a ovog puta ih je u Beogradu potukla Grčka, još jedna selekcija koja je mundijalski put završila u prvom krugu. Naredni dani će pokazati da li je novi selektor Helena Fernando Santos na svom debiju potpisao otkaz kolegi sa klupe, kormilaru našeg nacionalnog tima Radomiru Antiću – 1:0 (1:0).

Atmosfera pre meča nagoveštavala je da bi na stadionu Partizana trebalo da se dogodi „referendum" po pitanju ostanka selektora Antića. Kormilar „orlova" je od većine naroda dobio podršku, pogotovo pre i posle meča, predsednik FSS Tomislav Karadžić pokudu. Ali, ako je suditi po „odzivu" skandiranja i snazi parola, ne bi se reklo da je fudbalska Srbija na nogama dok čeka odluku ko će predvoditi sa klupe (ili lože) nacionalni tim na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U takvom ambijentu najviše su profitirali Grci, koju su u prijateljskom meču u Beogradu svom novom selektoru Fernandu Santosu podarili pobedu za dobrodošlicu.

Zvuk vuvezela kao da je vratio „orlove" na mundijalske muke, pa su prvih pola sata lutali terenom od nemila do nedraga. Grci su bili mnogo brži, sa tečnijim pasom, mada ni njihove akcije nisu u završnici pravile probleme golmanu Đuričiću.

Uspavanku je prekinuo Nikola Žigić u 32. minutu kada je ceo stadion bacio u nevericu. Sjajno je centrirao Krasić, a naš gorostasni centarfor je sa tri metra iz skoka šutirao glavom u zemlju, a lopta se odbila i – preletela gol! Red smeha i čemera na tribinama, bilo je promašenih zicera i u Južnoj Africi.

Prvu pravu priliku gosti, pak, nisu promašili. Bila je slična ovoj našoj prethodnoj, Torosidis je zavrnuo loptu s boka, a omaleni Salpingidis je sam sa peterca zakucao loptu u gol – 1:0.

Ulazak Tošića, Kolarova i Kačara mnogo je ubrzao igru Srbije u drugom delu. Najzad su „orlovi" zaigrali kako znaju, pritiskali su Grke po bokovima, pogotovo po desnom gde je pometnju u grčkoj odbrani unosio Zoran Tošić. Brzonogi vezista je u 57. minutu sjajnim šutem uzdrmao prečku. Malo posle njega zicer je promašio Kačar, šutirao sa pet metara pravo u Sifakisa, a ako smo mislili da je Žigićev promašaj u prvom poluvremenu „hit" večeri, pravo je tek usledilo.

Situacija u 68. minutu bila je za TV špice, pošto su Žigić, a onda i Mrđa maltene sa metra promašili prilike koje se ne „ne promašuju". Pet minuta kasnije Srbija je oštećena za penal, kao na Mundijalu, kada je Kejhil čuvao rukom svoj gol...

Serija izmena i pad tempa na terenu, dovoljno da se rezultat ne promeni. „Orlovi" su doživeli još jedan poraz, ovog puta u Beogradu od Grčke. Heleni nisu doneli darove, ali ne bi bilo iznenađenje da su uručili kartu za rastanak selektoru naše reprezentacije Radomiru Antiću. Kako god da bude, on se najmanje do 2011. godine rastao sa klupom nacionalnog tima, uz aplauze sa tribina na kraju.

DRAGUTINOVIĆ UZ „ORLOVE"

Pored klupe reprezentacije Srbije dobro poznato lice. Naš internacionalac Ivica Dragutinović, koji je tri meseca van terena, zbog povrede Ahilove tetive, došao je da podrži drugove na prvom meču posle nastupa na SP u Južnoj Africi.

PREOKRET ZA MINUT!

Kvalifikacije za EP u našoj grupi počele su utakmicom u Talinu. Estonija je dočekala Farska Ostrva i u poslednjem minutu spasila obraz, napravivši neverovatan preokret. Gosti su poveli u 28. minutu golom Edmundsona, ali su Sag u prvom, a Piroja u trećem minutu sudijske nadoknade pred kraj utakmice sačuvali sva tri boda domaćinu.

Na teren su izašla još dva tima iz naše grupe. Selekcija Slovenije je dočekala Australiju ...., dok je Severna Irska u Crnoj Gori doživela glatak poraz od 2:0, a oba gola postigao je Đalović.

SRBIJA – GRČKA 0:1 (0:1)

STRELCI: Salpingidis u 45. minutu. Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 12.000 . Sudija: Fernando Himenez (Španija) 6. Žuti kartoni: Kacuranis (Grčka)

SRBIJA: Đuričić 6,5, Ivanović 6,5, Subotić 7, Vidić 7, Obradović 6,5 (od 46. Kolarov 7), Petrović 6 (od 57. Kačar 6,5), Kuzmanović 6, Milijaš 6 (od 46. Ninković 6,5), Krasić 6,5 (od 46. Tošić 7), Jovanović 6 (od 64. Mrđa 6,5), Žigić 6 (od 74. Pantelić -).
GRČKA: Sifakis 7, Spiropulos 6, Vintra 7 (od 80. Manijatis -), Kirijakos 7 (od 46. A. Papadopulos 6,5), Papastatopulos 7, Karagunis 7 (od 86. Marinos -), Kacuranis 6,5, Torosidis 7 (od 63. Kafes 6), Ninis 6,5 (od 74. J. Papadopulos -), Samaras 6,5, Salpingidis 7 (od 46. Gekas 6).

IGRAČ utakmice: Karagunis (Grčka)
Category: sport | Views: 656 | Added by: admin | Tags: izgubila srbija od grcke, fudbalska utakmica, fudbalska reprezentacija srbije, prijateljski mec | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
E-mail:
Password:
Search
Calendar
Entries archive
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz