SREDA, 2024-04-24
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
horoskop za danasnji dan [72]
Dnevni horoskop. Vodič kroz zvezde. ... Vodič kroz zvezde. Dnevni horoskop | Nedeljni horoskop | Numerologija | Tumačenje snova
estrada, najnovije vesti sa estrade, dešavanja, zvezde, vip, show business, šoubiznis, muzika, film [142]
sport [44]
na danasnji dan [95]
Zanimljive vesti - Dnevne zanimljivosti iz sveta, smešna dešavanja, smešne, čudne, neobične, zanimlj [94]
vesti dana - posebno izdvajamo [64]
Najnovije vesti iz Srbije i sveta, zabava, zvezde, sport, ekonomija, automobili, zdravlje, poslovni adresar
politika [16]
Glas naroda opstina Babusnica [5]
Iskazite svoj stav
predizborni spotovi [8]
вреле секси ,провокативне, забавне, слике-hot sexy, provocative, fun, pictures [23]
VI PISETE, MI OBJAVLJUJEMO-Вы говорите, что мы заявляем,You say we declare [7]
Вы говорите, что мы заявляем,You say we declare
NAUCI ME - KAKOPEDIJA- URADI SAM [1]
SVI ODGOVORI NA LAKA I TESKA PITANJA
Tag Board
200
Our poll
Da li slavite Vas rodjendan?
UKUPNO GLASALO: 33
Statistics

Ukupno online: 1
Gost: 1
Clanovi: 0
Home » 2010 » Septembar » 3 » Srbija prva u grupi, Hrvatska naredni rival!
6:41 AM
Srbija prva u grupi, Hrvatska naredni rival!

Košarkaška reprezentacija Srbije zauzela je prvo mesto u A grupi Svetskog prvenstva nanevši prvi poraz Argentini – 84:82 (20:22, 20:17, 18:15, 26:28), a "orlovi" će u osmini finala igrati protiv ekipe Hrvatske, koja je kasnije izgubila od Brazila.

Da protiv daleko iskusnijeg rivala neće biti lako moglo je da se očekuje, ponajviše zbog ofanzivnog umeća "gaučosa", ali je prilično iznenađujuć bio start "orlova" koji su pravili pregršt grešaka, od lošeg dodavanja lopte do promašaja "otvorenih" šuteva. To je Argentini omogućilo da uz tri pogođene trojke napravi seriju od 11:0 i dođe do velikih 20:7 iako je selektor Ivković u međuvremenu odlučio da iz igre izvede Teodosića, Bjelicu i Perovića a uvede Markovića, Kešelja i Krstića.

 

No, period odlične igre "gaučosa", koji su dominirali iako je njihov najbolji igrač Skola isprva uspešno zaustavljen, nije trajao predugo. Upravo je pomenuti trio rezervista bio najzaslužniji što je usledio furiozan odgovor, pa se uz trojke Markovića i Kešelja "gaučosima" poručilo da ih ne očekuje ni malo lak posao.

 

Sukob Teodosić - Bjelica

Košarkaši Srbije su loše otvorili duel a to je donelo nerovozu na terenu koja je kulminirala sukobom Teodosića i Bjelice. Plejmejker "orlova" je prilično oštro iskritikovao saigrača, nakon čega je Ivković smirio strasti. Selektor ni posle meča nije želeo da previše priča o tom detalju, rekavši da od toga ne treba praviti scenu i u svom stilu dodao "Kamo sreće da igrači malo više pričaju na terenu".

Serija od 13:2 kojom su naši košarkaši okončali prvu deonicu suparnika nije ostavila ravnodušnim. Umesto lepršavog, brzog napada u kome je Skola bio ključna figura, pogađao ili ne, ekipa selektora Serhija Hernandeza se posvetila daleko mirnijoj igri i strpljivijem građenju napada. Kako šut ponovo nije hteo da sluša srpske igrače, Argentinci su imali sreću da se njihova mala prednost nije brže anulirala, a pritom su na tome mogli da se zahvale minijaturi Skole koji je u dva minuta imao tri poteza kojima je pokazao zašto je košgeterski lider ovog Mundobasketa. Ipak, kada se Teodosić vratio na parket, i to je obavljeno.

 

Što lucidnim asistencijama, što novim pogocima sa distance, plejmejker "orlova" je poveo tim od novih "-8" ka preokretu, a do njega se i došlo sredinom druge deonice kada je Teo pogodio za 31:30.  Novo iznenađenje je servirano Argentincima na početku treće četvrtine kada se Paunić našao u postavi, ne bi li zaustavio sve razigranijeg Delfina. Koliko je dobro obavio taj zadatak pokazuje i učinak asa Milvoki Baksa dok je za čuvara imao Paunića: jedan promašen šut i jedna izgubljena lopta, i to nakon što je u drugoj četvrtini postigao osam poena. Kada je iz igre "isključen" jedan od glavnih šrafova u argentinskoj mašineriji, ostalo je da se spreči pravovremeno proigravanje Skole, pošto njega samog i nije baš lako zaustaviti.

 

Podizanje nivoa igre

Do važne pobede "orlovi" su došli značajno podigavši nivo odbrane u drugom poluvremenu, naročito kada je u pitanju organizacija napada "gaučosa". Spustivši nivo preciznosti protivničkog šuta za tri poena sa 56% na 47%, "orlovi" su izgubili manje lopti (devet u prvom, šest u drugom poluvremenu) nego Argentinci (5-7), a čak osam ofanzivnih skokova u trećoj i četvrtoj deonici omogućilo je nove napade, kojih je u prvom poluvremenu bilo samo tri posle promašenih šuteva.

Krstić, Perović i Veličković uspeli su da dobrim postavljanjem u odbrani onemoguće niske igrače rivala da najboljeg strelca na ovom prvenstvu proigraju onoliko često koliko su to želeli, a kako je Teodosić nastavio sa bravurama "orlovi" su stigli do "+4". Ipak, iako je čak pet šansi u nizu propušteno da se ta prednost dodatno uveća, nesportska lična greška Sekueire omogućila je da se dođe do 58:53 uoči završetka treće deonice.

 

Izabranici Dušana Ivkovića su na startu četvrte četvrtine odbranu odigrali dovoljno dobro da protivnika nateraju u seriju promašaja, što je Savanović kaznio trojkom za uvećanje vođstva na 65:56. Borba se u Kajzeriju tek tada rasplamsala, a Argentinci su tokom odsustva Teodosića smanjili zaostatak na "-3" da bi minut i po pre kraja izjednačili trojkom Kinterosa. Na pogodak Krstića "gaučosi" su dogovorili Skolinim slobodnim bacanjima, ali je nade Argentine pokopala sjajna akcija "orlova" koja je završena trojkom Savanovića.

 

U preostalih 18 sekundi Hernandezova ekipa je probala da se izvuče iz teške situacije, ali je Gutierez pogodio samo jedan penal, Rašić oba a onda je Teodosić faulirao Kvinterosa kada je ovaj probao da pogodi trojku. Iskoristviši sva tri slobodna bacanja on je doveo Argentinu na samo poen zaostatka, a Rašić je zatim posle novog faula nad njim sa linije penala vratio "+3", što je za rivala bilo previše u preostale tri sekunde.

Category: sport | Views: 664 | Added by: admin | Tags: 2010, prvenstvo, kosarka, Hrvatska naredni rival, Srbija prva u grupi | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
E-mail:
Password:
Search
Calendar
Entries archive
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz