PETAK, 2024-04-26
Vrelo.ucoz.com - Babusnicki INTERNET portal
Site menu
Section categories
horoskop za danasnji dan [72]
Dnevni horoskop. Vodič kroz zvezde. ... Vodič kroz zvezde. Dnevni horoskop | Nedeljni horoskop | Numerologija | Tumačenje snova
estrada, najnovije vesti sa estrade, dešavanja, zvezde, vip, show business, šoubiznis, muzika, film [142]
sport [44]
na danasnji dan [95]
Zanimljive vesti - Dnevne zanimljivosti iz sveta, smešna dešavanja, smešne, čudne, neobične, zanimlj [94]
vesti dana - posebno izdvajamo [64]
Najnovije vesti iz Srbije i sveta, zabava, zvezde, sport, ekonomija, automobili, zdravlje, poslovni adresar
politika [16]
Glas naroda opstina Babusnica [5]
Iskazite svoj stav
predizborni spotovi [8]
вреле секси ,провокативне, забавне, слике-hot sexy, provocative, fun, pictures [23]
VI PISETE, MI OBJAVLJUJEMO-Вы говорите, что мы заявляем,You say we declare [7]
Вы говорите, что мы заявляем,You say we declare
NAUCI ME - KAKOPEDIJA- URADI SAM [1]
SVI ODGOVORI NA LAKA I TESKA PITANJA
Tag Board
200
Our poll
Da li slavite Vas rodjendan?
UKUPNO GLASALO: 33
Statistics

Ukupno online: 2
Gost: 2
Clanovi: 0
Home » 2012 » Maj » 16 » Војислав Коштуница подржао Томислава Николића
4:53 PM
Војислав Коштуница подржао Томислава Николића

16.05.2012. Демократска странка Србије (ДСС) позвала је данас грађане да у другом кругу председничких избора подрже кандидата Српске напредне странке Томислава Николића, након договора лидера две странке о питањима неутралности и промене Устава.
  

       

Председник ДС С Војислав Коштуница и председник СНС Томислав Николић потписали су споразум о подршци којим су се сагласили да постоји оправдана сумња да је дошло до озбиљних изборних нерегуларности и изборне крађе 6. маја, као и договорили да се грађани на референдуму изјасне о политичкој и војној неутралности.

 

 

Демократска странка Србије (ДСС) позвала је данас грађане да у другом кругу председничких избора подрже кандидата Српске напредне странке Томислава Николића, након договора лидера две странке о питањима неутралности и промене Устава.

Председник ДС С Војислав Коштуница и председник СНС Томислав Николић потписали су споразум о подршци којим су се сагласили да постоји оправдана сумња да је дошло до озбиљних изборних нерегуларности и изборне крађе 6. маја, као и договорили да се грађани на референдуму изјасне о политичкој и војној неутралности.

У споразуму две странке наводи се да је утврђено, уз многобројне друге нерегуларности, да недостаје двадесет джакова са изборним листићима а власт упорно одбија разуман предлог да се поново преброје гласови, као и да је, и поред оправдане сумње у изборну крађу председник СНС Томислав Николић одлучио да је у интересу Србије да се одржи други изборни круг.

Коштуница и Николић су се сагласили и да се питање да ли је у интересу Србије да буде политички неутрална држава, или Србија треба да буде чланица ЕУ, разреши на демократски начин, тако што ће се о томе народ изјаснити на слободном референдуму.

ДСС и СНС ће вођењем усаглашене политике у Скупштини Србије омогућити да се грађани и о политичкој и о војној неутралности изјасне на референдуму, пише у споразуму.

Коштуница и Николић су се такође сагласили да се питање промене Устава Србије неће покретати и бити подржано без сагласности обе странке и да ће ДСС и СНС у Скупштини Србије водити усаглашену политику када је у питању Устав Србије.

 

Интегрални текст споразума председника ДСС Војислава Коштунице и председника СНС Томислава Николића о подршци у другом кругу председничких избора

1. Председник СНС Томислав Николић и председник ДСС Војислав Коштуница сагласни су да постоји оправдана сумња да је дошло до озбиљних  изборних нерегуларности и изборне крађе 6. маја. Утврђено је, уз многобројне друге нерегуларности, да недостаје двадесет џакова са изборним листићима а власт упорно одбија разуман предлог да се поново преброје гласови. И поред оправдане сумње у изборну крађу председник СНС Томислав Николић је донео одлуку да је у интересу Србије да се одржи други изборни круг.

2. Председник ДСС Војислав Коштуница и председник СНС Томислав Николић сагласни су да се питање да ли је у интересу Србије да буде политички  неутрална држава или Србија треба да буде чланица ЕУ разреши на демократски начин, тако што ће се о томе народ изјаснити на слободном референдуму. ДСС и СНС ће вођењем усаглашене политике у Скупштини Србије омогућити да се грађани и о политичкој и о војној неутралности изјасне на референдуму.

3. Председник СНС Томислав Николић и председник ДСС Војислав Коштуница сагласни су да се питање промене Устава Србије неће покретати и бити подржано без сагласности обе странке и да ће ДСС и СНС у Скупштини Србије водити усаглашену политику када је у питању Устав Србије.

4. На основу изнетих начела ДСС позива грађане Србије да у другом кругу председничких избора подрже председника СНС Томислава Николића.

Споразум су потписали председник ДСС Војислав Коштуница и  председник СНС Томислав Николић.

Category: vesti dana - posebno izdvajamo | Views: 669 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]
Log In
E-mail:
Password:
Search
Calendar
«  Maj 2012  »
NEPOUTSRCEPESU
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Entries archive
Site friends
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • vrelo.ucoz.com
    Create a free website with uCoz